JavaScript Accordion
Communicatie voor paren
op afspraak
Lees verder » 
LOCATIE BOLT, Nieuwaal
LEIDING Magda Maris
TIJDEN blok van 3 sessies
DATA op afspraak
Persoonlijke Mythologie
Start 29 september 2018
Lees verder » 
LOCATIE BOLT, Nieuwaal.
LEIDING Michaëla Schijve
TIJDEN 9 blokken van 5 dagdelen, van vrijdag 10.00 uur tot zaterdag 16.00 uur. Soms met huiswerkopdrachten.
DATAStart 29-30 sep, 27-28 okt, 24-25 nov, 21-22 dec 2018, 19-20 jan, 16-17 feb, 16-17 maart, 19-20 apr, 24-25 mei 2019.
Go with the flow
Start 23 maart 2018
Lees verder » 
LOCATIE BOLT, Nieuwaal.
LEIDING Annemarij Kamma
TIJDEN 5 dagdelen, van vrijdag 10.00 uur tot zaterdag 16.00 uur. Soms met huiswerkopdrachten.
DATAOp 23 en 24 maart 2018.
Doorgaande Initiatiegroep
zondagmiddagen 2018/2019
Lees verder » 
LOCATIE Bolt, Nieuwaal.
LEIDINGMagda Maris
TIJDEN Doorgaande groep op zondag- middag van 13.00 tot 18.00 uur.
(indien plaats beschikbaar)
DATA23 sep, 21 okt, 18 nov, 16 dec 2018, 13 jan, 10 feb, 10 mrt, 15 apr, 19 mei en 16 juni 2019.
Lichaamswerk
Start september 2018
Lees verder » 
LOCATIE BOLT, Nieuwaal.
LEIDINGAnnemarij Kamma
TIJDEN 9 blokken van vrijdag 10.00 uur tot zaterdag 16.00 uur. Tussen de blokken worden 8 huiswerk-bijeenkomsten gepland.
DATA21-22 sept, 19-20 okt, 16-17 nov, 14-15 dec 2018, 11-12 jan, 8-9 feb, 8-9 mrt, 13-14 apr en 17-18 mei 2019
Bezoek de
Art-expo van
Magda Maris


meer info >
Lees Gesha, decennia lang het kwartaaltijdschrift voor Gestalt in Hara!   meer info >

Jaargroepen op Gestaltschool BOLT

Elke jaargroep is een pad, waarlangs zich een ontwikkelingsproces kan voltrekken als de deelnemer op eerlijke wijze zichzelf onderzoekt. De jaargroepen zijn: Persoonlijke Mythologie, Gestalt-basiservaringsjaar en Lichaamswerk. Men kiest zelf – of vraagt in een kennismakingsgesprek om advies – waar te beginnen. De jaargroepen zijn een werkelijk avontuur dat effect heeft op je leven. Een ervaring die je verandert, het veranderen kan je pijn doen, groeipijn. 'Het gaat je niet in je kouwe kleren zitten'. Maar het loont de moeite, men wordt realistischer, aardiger en moediger. Het leven verdiept zich, het wordt de moeite waard, men heeft intenser contact met anderen, met zichzelf en de innerlijke waarheid.
Elke jaargroep brengt nieuwe transformatie mogelijkheden. Elk pad is een nieuw begin: nieuwe mensen, nieuwe mogelijkheden. Iedereen kan de jaargroepen doen. Ze leiden tot een intenser leven, waarin meer oriëntatie, meer daadkracht, meer energie, meer innerlijke vreugde aanwezig is en het vermogen daarmee om te gaan.

za-zen, hara
In alle groepen wordt om 7 uur 's morgens veel aandacht besteed aan het beoefenen van Hara in dagelijkse bezigheden en wordt Za-zenmeditatie geïnstrueerd: het beoefenen van lopende en zittende concentratie betreffende de lichaamshouding, de adembeweging en de stilte. Ze zijn allebei een zeer belangrijk onderdeel van elke jaargroep omdat het de beste ondersteuning van de awarenesstraining is (centeren en in contact blijven in het hier en nu). Hierdoor ontwikkelt men een binnenzintuig waardoor het bewustzijn 'spiritueler' wordt terwijl men tevens de storing door onaffe gestalten leert opmerken. Een opgeruimd bewustzijn en vrijmoedige wisselwerking met de omgeving zijn voorwaarden om tot zichzelf of in het midden te komen. Wanneer men in het midden is, kan men vanuit de eigen kern een doorgang meemaken naar een volgend 'nieuw' gebied van bewustzijn. Dit is niet te programmeren, maar gebeurt vanzelf wanneer de persoon zich ontwikkelt. Helaas wordt bij veel mensen dit ontwikkelingsproces gestoord door onaffe zaken die energie vreten, waardoor er te weinig overblijft voor de spontane groei en men 'stil blijft staan' of 'in een kringetje ronddraait'. Men groeit lichamelijk door, maar de persoonsontwikkeling staat stil. Door een jaargroep te gaan volgen kiest men een nieuwe (uit)weg.

maandelijkse structuur van september tot juli
De jaargroepen zijn verdeeld in negen meerdaagse blokken, die maandelijks worden gegeven van september tot en met juni. Aan deze maandelijkse structuur is een stelsel van individuele, dagelijkse oefeningen (en facultatief maandelijkse huiswerkgroep-bijeenkomsten) gekoppeld, waardoor de continuïteit van het leerproces over de hele jaargroep kan worden onderhouden; om die reden is het noodzakelijk geen enkel blok te verzuimen.

werkdagen
De jaargroepen worden meestal op werkdagen gegeven. Mensen die hun nieuwe bekwaamheden en kennis t.z.t. in hun bestaande werkkring willen integreren, raden wij aan vanaf het begin te overleggen met hun werkgevers, zodat mogelijkheden en eventuele obstakels zichtbaar worden en men ruim de tijd heeft om (nieuwe) passende verhoudingen op te bouwen.

geen neventherapie of opleiding
Deelname aan de jaargroepen is een ingrijpende beleving voor de deelnemers; zij maken een belangrijk persoonlijk ontwikkelingsproces mee. Wij nemen geen mensen aan die tegelijkertijd elders in psychotherapie zijn of aan een gelijksoortige opleiding elders deel (willen) nemen. In bijzondere gevallen is voorafgaand overleg nodig.

voorbereiding en aanmelding
Wij bevelen het volgen van een (of meer) Driedaagse Workshops Gestalt-Lichaamswerk aan als kennismaking met de wijze waarop er bij ons gewerkt wordt.
Als er nog geen contact is geweest met onze school, kan men eerst een kennismakingsgesprek aanvragen. Duur 45 minuten, kosten € 50,- direct te voldoen.
Klik om in te schrijven links in blauwe kolom op de gewenste cursus en vervolgens op inschrijven. Verstuur het ingevulde formulier.

Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalttherapeuten, zie website NBGT.
Zie voor wereldwijde oriëntatie http://gestalt.org.


boltboek| boltfonds| voorwaarden| overnachting| prijsinformatie| evaluaties| medewerkers| route| contact| |home|